Leven vanuit Zelfmeesterschap, New Paradigm MDT workshops

Veel mensen leven in de veronderstelling dat ze bewust leven. Ze beleven hun dagen in het hier en nu : ‘ eten, werken en slapen’.  Ze beleven en leven hun leven vanuit een bepaalde gewoonte, routine, conditionering.

Wist je dat het onbewuste bewustzijn meer aanwezig is dan datgene wat jij bewust meemaakt en ervaart in elk moment?

Meerdere psychiaters hebben zich gebogen over de wetenschap en de psyche van de mens. Carl Gustav Jung (1875-1961) had een grote studie gedaan naar het collectieve bewustzijn.

Carl Jung zag de mens als spiritueel wezen en in de onderzoeken die hij rond 1916 deed, benoemde hij dat het collectieve bewustzijn ervoor kon zorgen dat mensen bijv. informatie en prikkels uit dat magnetisch veld kregen waardoor ze psychische klachten hadden / kregen.

Bert Hellinger (grondlegger van familieopstellingen) noemt het collectieve bewustzijn, groepsgeweten. Klinkt anders, maar ook hier wordt hetzelfde veld benoemd: de verbinding en het effect van de verbindingen van mensen onder elkaar.

Gedrag aanleren door middel van het collectieve bewustzijn?

Het Maharishi – effect :

Maharishi Mahesh Yogi was de grondlegger van Transcendente Meditatie. Veel mensen kennen deze techniek en er zijn wereldwijd meerdere dorpen die TM in hun dagelijkse leven toepassen.  Er is wetenschappelijk aangetoond, dat door dagelijkse groepsmeditaties te doen in die steden, criminaliteit voor 25 % afneemt en men liefdevoller is, in gedachten, woorden en daden.

The 100th monkey – effect :

Dit was een onderzoek die over apen ging. Er werd in Japan aan een aap geleerd hoe hij/zij aardappels kon schoonmaken (voor het eten, wassen in water). Dit werd binnen een korte tijd overgenomen door andere apen. Er werd zelfs benoemd dat toen de 100e aap geleerd had om de aardappels te wassen voor het eten, ditzelfde gedrag automatisch over werd genomen door grote groepen apen elders in de wereld.

Beide ‘ effecten ‘ claimen dat, door middel van groepen, grote veranderingen en bewustzijnsverschuivingen plaatsvinden.

Er zijn meerdere berichten te vinden van sceptici, ook mensen die deze effecten wel als waarheid zien.

Mijn eigen ervaring was, dat ik in Lelystad duidelijk de scheidingslijn kon voelen tussen het Sidha-dorp en de ‘ gewone ‘  wereld. Meer informatie over dit dorp vindt je hier : Sidha dorp

Net als alle bewustzijnsmomenten : Neem waarheden aan die goed voelen vanuit jouw hart, nooit omdat iemand anders dat vindt en zegt ❤

Namaste

Bewust (be) Leven ?

Ik assisteer jou graag in jouw bewustzijnsprocessen. Het eerste en vrijblijvende introductiegesprek kost niets. Neem contact met mij op voor meer informatie via : info@sattvahealing.nl of via telefoonnummer : 0624153844.

website

who do you want to become

Commentaren op: "Kan men gedrag aanleren door het collectieve bewustzijn?" (1)

  1. Sattva Healing zei:

    Reblogged this on Sattva Healing and commented:
    Mijn nieuwe site, nieuwe manier van blogs schrijven. Deze site blijft actueel hoor 🙂 ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: